Informații utile pentru părinții copiilor cu nevoi neurochirurgicale (și celorlalți interesați de cei de lângă ei)

Bună! Sunt Adina.

Sunt cea care îți aduce veștile despre proiectul care susține secția de Neurochirirgie Pediatrică din Spitalul M. Curie din București.

Dar, am observat, că sunteți interesați și de calitatea vieții copiilor cu nevoi neurochirurgicale, nu doar de ritmul în care se adună bănuții pentru nevoile secției.

Prin urmare, mă voi informa temeinic despre cum trăiesc copiii cu tot felul de patologii (boli) neurochirurgicale și vă voi împărtăși cum este pentru alții. Când ești părinte al unui copil care trece măcar o dată pe la neurochirurgie, te poți confrunta cu muuuulte neînțelegeri din partea celor din jur, cu distanțare din partea ”prietenilor”, cu milă (de care nu ai nevoie ca să fii sprijin pentru copilul tău), cu discriminare din cauza fricilor celor din jur care se așteaptă ca al tău copil să pățească oricând ceva, orice, din nou…Sunt sigură că mai puteți adăuga câteva lucruri listei.

Este benefic pentru părinții copiilor cu nevoi neurochirurgicale să găsească informație despre ce se întâmplă în România cu îngrijirile de care au nevoie copiii lor, despre ce se poate îmbunătăți și poate să găsească un grup de oameni care nu se sperie de copii ca ai noștri. Noi sperăm ca toți copii sănătoși să afle mai mult despre copiii noștri și să învețe să îi înțeleagă și să îi accepte așa cum sunt: suflete dragi!

Așadar, dacă ai propuneri de teme pe care să le abordez legat de subiectul din titlu, poți lăsa un comentariu pe pagina de Facebook sau la postarea de pe asociatiacn.ro.

Sunt sigură că putem face să fie mai bine și pentru copiii care au trecut pe la neurochirurgie și acest lucru se poate observa cu ochiul liber pe corpul lor. Putem face, cu toții, ca acești copii să nu mai fie arătați cu degetul în parc, pe stradă sau să primească extraordinar de repede etichete și să se formeze un spațiu în jurul lor. Sunt sigură că și copiilor fără probleme vizibile li se poate explica că sunt puțin diferiți, dar tot copii ca și ei.

Aștept propunerile părinților, bunicilor, dar și celor care nu întâmpină astfel de probleme cu copiii proprii. Și vă rog să nu comentăm ideile. Fiecare are propriile trări, trăiri profunde legat de îngrijirea unui copil cu nevoi neurochirurgicale și nu este locul pentru comentarii. Acesta este un loc al acceptării, nu al catalogărilor.

Mulțumesc pentru că ai acordat deja timp pentru a afla mai multe despre copiii cu nevoi neurochirurgicale!