Ce se întâmplă când la copil apar probleme de sănătate? (articol din 2018)

Când copilul se simte rău, îl doare ceva sau își schimbă comportamentul, părinții merg cu el la doctor. Sau dacă este cazul, la o serie de doctori.
Când este nevoie de mai multe investigații sau de consultarea mai multor specialiști, în familie pot să apară tensiuni.

Tensiunile vin, de cele mai multe ori, din temerile și așteptările
părinților. Unii părinți se sperie pentru copilul lor, alți părinți refuză să accepte ceea ce simt și își provoacă sentimente contradictorii, unii părinți minimalizează ce se întâmplă, alții reușeșc să își mențină calmul.
Tensiunea părinților se transmite copilului, chiar și atunci când aceștia încearcă să-și ascundă îngrijorarea în fața copilului.

Copilul, care încă nu știe ce se întâmplă cu el, are nevoie de calm și dragoste din partea părinților, de acceptare așa cum este.

Probleme neurochirurgicale pot apărea la copii de orice vârstă și sunt diagnosticate după mai multe drumuri, inclusiv la neurochirurg.
Copiii de orice vârstă, chiar și cei care urmează să se nască, diagnosticați cu o problemă neurochirurgicală, au nevoie de un mediu calm și de sprijin emoțional din partea părinților. Celor mai mari li se poate explica, folosind cuvinte simple, ce se întâmplă cu corpul lor. Și că părinții caută o soluție pentru boala apărută.