Internarea la Neurochirurgie Pediatrică M. Curie pe durata #covid19

Astăzi vă povestesc despre cum este să fii internat pe Secția de Neurochirurgie Pediatrică din M. Curie, de când cu noua situație epidemiologică provocată de #covid19.

Fiecare copil care are nevoie de o intervenție neurochiurgicală, ajunge la spital pentru o operație programată sau pentru o operație de urgență.

Copilul și aparținătorul (unde este cazul), o dată intrați în spital, nu au voie să mai iasă, pentru a nu mai avea contact cu persoane din afară după ce li se face testul pentru depistarea noului virus. Dacă unui copil i se mai aduc cele necesare pe durata internării, lucrurile sunt preluate de o infirmieră la ușa spitalului.

Cei care vin pentru o operație programată, stau 2 zile în izolare, dacă nu au avut contact cu persoane infectate cu noul virus. Apoi ajung pe secția de neurochirurgie și sunt pregătiți pentru operație.

În izolare, copilul și aparținătorul stau singuri într-un salon și nu au voie să părăsească acel spațiu până la sosirea rezultatului privind noul virus. Li se asigură asistența medicală și sunt acoperite nevoile de bază. Este destul de neplăcut să stai în izolare în spital, fie vorba între noi. Și dacă se mai simte rău copilul sau nu este obișnuit să stea într-o cameră timp de 2 zile, este cu atât mai dificil pentru aparținător. DAR, 2 zile trec până la urmă.

După ce copilul (și aparținătorul) poate fi mutat pe secția de neurochirurgie, acesta nu are voie să părăsească secția și în spațiile comune trebuie să poarte mască de protecție.

Când este nevoie să iasă de pe secție, pentru operație sau investigații, copilul este însoțit de o infirmieră, pentru că deplasarea se face pe anumite coridoare, în funcție de rezultatul testului/ dacă rezultatul este cunoscut sau nu încă.

Sunt destul de multe reguli și protocoale noi de respectat, și toate pentru a pleca în stare bună de sănătate din spital.

Știu! Nimeni nu iubește să stea în spital. Și acum trebuie să stai și țintuit într-un spațiu limitat. Dar, dacă se impune, pentru binele copilului, stăm.