Stau în fața copilului internat la Neurochirurgie

Stau în fața copilului internat la Neurochirurgie Pediatrică în Spitalul M. Curie.

Este un pui de om, de o săptămână. A fost operat în a doua zi de viață pentru o afecțiune care se cheamă Spina Bifida.

Imaginea este șocantă. Îmi trec prin cap toate întrebările posibile: de ce este bolnav un copil atât de mic?, este vina cuiva că s-a născut bolnav?, de ce nu este acasă nu familia lui, ca orice nou-născut de o săptămână?

În fața câtor copii internați la Neurochirurgie Pediatrică voi sta luna aceasta?

Câți copii pot avea probleme neurochirurgicale?

Puțini, logic. De câte ori nu se lovesc copiii la cap sau la coloana verterala!? Doar nu merg toți la spital, să se opereze.

Și în rest, ce boli poate avea un copil, ca să fie operat pe creier? Oamenii se îmbolnăvesc și au nevoie de operație la creier când mai înaintează în vârstă. Rar, se mai operează câte un tânăr și, și mai rar, câte un copil.

Ei bine, NU! Cu fiecare an care trece, sunt mai mulți copiii care au nevoie de o operație neurochirurgicală, unii din prima zi de viață. Anual, la secția de Neurochirurgie Pediatrică a Spitalului M. Curie, trec prin operație pe creier sau coloană vertebrală aproximativ 300 de copii. Și aceasta nu este singura secție de Neurochirurgie Pediatrică din România.

Stau in fata copilului internat

Și ce caut la spital, să stau în fața copilului internat la Neurochirurgie Pediatrică?

Am venit să îi transmit un mesaj lăsat de o doamnă din Bicaz, prin formularul special de aici: https://docs.google.com/forms/d/1SdyLRW2-JwbUoEVEDQ-jK_gXL20QXsEeOqujvyOP2sI/edit?usp=sharing .

Doamna ne-a lăsat următorul mesaj: ”Luptă pentru vindecare, ca să îți trăiești viața!”

Cred că este greu să scrii un mesaj unui copil pe care ți-l imaginezi. Îl știi bolnav, internat la Neurochirurgie Pediatrică. Ți-l imaginezi mic, fără putere să sugă la pieptul mamei, conectat la cabluri pe piept, picior și mână. Și pentru că are Spina Bifida, nou-născutul poate fi poziționat doar într-o anumită poziție, pe burtă.

Te înțeleg de unde vine dificultatea de a compune un mesaj de încurajare pentru un astfel de copil. Dar mesajul tău, transmis prin mine, va răsuna în sufletul copilului. Pentru că fiecare suflet, indiferent de vârsta corpului, simte energia din jurul lui. Și nou-născutul internat la Neurochirurgie Pediatrică simte energia pozitivă transmisă de tine printr-un mesaj. Și copilul și mama lui simt că cei din afara spitalului își revarsă energia pozitivă către locul unde vezi doar boală.

Și îți răsplătesc efortul de a transmite din energia ta copilului internat la Neurochirurgie Pediatrică

Știu că nu aștepți nimic în schimbul unui mesaj venit din inimă pentru copilul internat la Neurochirurgie Pediatrică.

Știu că o faci cu toată dăruirea și emoția pe care le simt și eu când le transmit mai departe.

Dar vreau să răsplătesc mesajul cel mai apreciat de prietenii tăi, cu o inimă miniaturală croșetată.

Pentru că și copilul, și mama lui, și eu, primim cu recunoștință mesajul tău de încurajare.

PS. Trimite un mesaj de încurajare către copii internați la Neurochirurgie Pediatrică M. Curie după ce citești articolul acesta: https://asociatiacn.ro/2021/03/25/copiii-internati-au-nevoie-de-incurajarea-ta/ .