Aceasta este Arhiva proiectelor Asociației Comunitatea Noastră!

Asociația Comunitatea Noastră, CIF 29049142, are sediul în București, România. A inițiat, din 2012, proiecte în domeniul sănătății, educației și protecției mediului înconjurător, dar și a economiei sociale.

”Maratoanele de lectură online” și ”Povești pentru copiii de la Neurochirurgie Pediatrică” fac parte din arhiva proiectelor care s-au bucurat de succes. Poți consulta paginile acestor proiecte apăsând butoanele de mai jos.

Arhiva proiectelor

Proiectele din domeniul sănătății

Primul proiect al Asociației a fost de prevenire a consumului de substanțe psihoactive – ”Contez”. S-a desfășurat în rândul elevilor a 6 licee din București. Prevenirea a pus accent pe riscurile de consum în rândul fetelor. Atât băieții, cât și fetele, au fost sensibilizați cu privire la situațiile de risc pentru sănătatea fizică și emoțională. Metodele de lucru au fost interactive (jocuri de rol, discuții, lucru în grup). Proiectul ”Contez” s-a desfășurat în 2012.

Proiectele din domeniul educației

Proiectul ”Maratoanele de lectură online” a avut ca scop dezvoltarea gândirii critice. Pe lângă tema de lectură propusă lunar, maratoniștii primeau provocări legate de gândirea critică și creativă. Deși, în 5 ani, a fost un număr modest de maratoniști înscriși, scopul a fost atins. Toți participanții au răspuns provocărilor de a urmări cum rezonează la lecturi, cu bune și cu neplăcute.

Având în vedere cum evoluează societatea, s-a considerat oportun să lăsăm loc altor forme de lectură. Alte forme care răspund și mai bine dezvoltării gândirii critice, ca parte a dezvoltării personale holistice. ”Maratoanele de lectură online” s-au desfășurat între 2017 – 2022.

Proiectele din domeniul protecției mediului înconjurător

În Arhiva proiectelor își are locul și ”Proiectul GAV (Galben. Albastru. Verde)”. Scopul acestuia a fost de producerea de materiale de conștientizare a schimbărilor climatice.

Acesta s-a desfășurat în 2021-2022.

S-a inițiat și un program de strângere de fonduri pentru reîmpuduriri – ”Ghilda Pădurarilor”, în 2022.

Proiectele din domeniul economiei sociale

Din Arhiva proiectelor face parte și ”Terana – Atelier Caritabil”. Acesta a fost un proiect de economie socială. A avut ca scop adunarea de fonduri pentru Proiectul de Susținere a Neurochirurgiei Pediatrice. Dar produsele realizate manual au ajuns să aibă o concurență prea mare. În lipsa generării unui profit, acest proiect a fost oprit.

Această scurtă trecere în revistă a activităților asociației reprezintă o privire rapidă a Arhivei proiectelor.