Bine ați venit în Arhiva Proiectelor Asociației Comunitatea Noastră!

Cu sediul în vibrantul oraș București, România, Asociația Comunitatea Noastră, înregistrată cu CIF 29049142, este o sursă inepuizabilă de inspirație și schimbare în comunitatea noastră. Din anul 2012, am fost în prima linie a inițiativelor menite să îmbunătățească sănătatea, educația și să protejeze mediul înconjurător, având, de asemenea, un impact asupra economiei sociale.

Printre proiectele noastre de succes se numără „Maratoanele de lectură online” și „Povești pentru copiii de la Neurochirurgie Pediatrică”. Aceste inovații au adus bucurie și speranță în viețile multor oameni. Suntem mândri să împărtășim aceste povești de succes cu voi, iar acum aveți ocazia de a le explora mai în profunzime. Apăsând butoanele de mai jos, veți pătrunde în lumea captivantă a acestor proiecte. Să descoperim împreună modul în care putem face o schimbare reală și durabilă!

Arhiva proiectelor

Bine ați venit într-o călătorie prin realizările noastre – aceasta este Arhiva Proiectelor Asociației Comunitatea Noastră!

Sănătatea Noastră – Protejând Viitorul

Primul pas în misiunea noastră de a îmbunătăți calitatea vieții comunității a fost proiectul „Contez”, lansat în 2012. Am mers în 6 licee din București, educând tinerii despre riscurile consumului de substanțe psihoactive. Am concentrat atenția asupra fetelor, implicându-le pe amândouă sexe în discuții interactive, jocuri de rol și activități de grup. Prin programul ”Contez” am transmis mesajul vital despre protejarea sănătății fizice și emoționale.

Educația Noastră – Să Ne Dezvoltăm Gândirea Critică 

În continuare, am creat „Maratoanele de Lectură Online” (2017-2022), o platformă unde nu au fost doar lecturi din cărți, ci și provocări pentru dezvoltarea gândirii critice și creative. Această inițiativă a alimentat imaginația și a pus la încercare mintea participanților, ajutându-i să crească într-un mod holistic.

Mediul Nostru – Împreună pentru Un Viitor Verde 

În eforturile noastre pentru protejarea mediului, „Proiectul GAV (Galben. Albastru. Verde)” (2021-2022) a fost un pilon esențial. Am produs materiale de conștientizare despre schimbările climatice, contribuind la sensibilizarea comunității față de această problemă urgentă. 

Economia Noastră – Inovație și Sustenabilitate 

De-a lungul acestui drum, am experimentat și cu economia socială, prin „Terana – Atelier Caritabil”. Acest proiect a încercat să adune fonduri pentru Proiectul de Susținere a Neurochirurgiei Pediatrice, combinând scopul caritabil cu producția manuală. Cu toate acestea, în fața ineficienței pe termen lung, acest proiect a fost întrerupt, învățându-ne valoarea adaptabilității și inovației constante.

Această privire de ansamblu a proiectelor noastre este doar începutul. Continuăm să ne implicăm în comunitate, căutând mereu noi modalități de a face o schimbare pozitivă. 

Mulțumim că sunteți alături de noi în această călătorie. Împreună, facem ca visurile noastre pentru o comunitate mai bună să devină realitate! #ComunitateaNoastră