Voluntariat în Spitalul M.S.Curie

Bine ați venit!

Suntem încântați să vă întâmpinăm pe pagina noastră dedicată Voluntariatului în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii M. S. Curie. Aici aveți șansa de a face o diferență semnificativă în viețile celor mai prețioși membri ai comunității noastre: copiii. Voluntariatul într-un spital de copii, ca asistent medical sau infirmieră, este o oportunitate unică de a oferi empatie și sprijin specializat în momentele dificile.

Vă invităm să descoperiți pașii implicați în această călătorie minunată:

 1. Procesul de Aplicare:

 2. Veți găsi toate detaliile necesare pentru a completa cererea de voluntariat. Ne dorim să vă cunoaștem pasiunea și angajamentul pentru a contribui la binele comunității noastre.
 3.  
 4. Training și Pregătire:

 5. După ce sunteți selectat, vă vom oferi pregătire pentru a vă asigura că sunteți pregătit pentru experiența voastră de voluntariat. Vom explora împreună tehnici de comunicare empatică și modalități de a face diferența în viețile copiilor în spital.

 6.  
 7. Implicarea în Comunitate:

 8. Odată ce ați trecut prin procesul de pregătire, veți avea ocazia de a vă implica în activități valoroase în spital. Vom fi alături de voi în fiecare pas, asigurându-ne că aveți suportul și resursele necesare pentru a face o contribuție semnificativă.

Fiecare moment de generozitate contează și suntem profund recunoscători că sunteți alături de noi în această călătorie de compasiune și grijă specializată. Împreună, putem aduce zâmbete pe fețele copiilor.

Vă mulțumim că sunteți parte din echipa noastră și că împărtășiți această călătorie de grijă și vindecare.

#comunitateanoastra

voluntariat

1. Potențialul voluntar formulează o Cerere și o Scrisoare de intenție și motivație

Voluntarul completează Cererea de voluntariat, adresată Asociației Comunitatea Noastră.

Cererea este însoțită de o scrisoare de intenție (opțional) cu prezentarea și motivația persoanei pentru solicitarea completată.

Cererea scanată (sau fotografiată clar) și scrisoarea de intenție se trimit pe adresa de mail adinaduta.acn@gmail.com.

* Cum să semnați digital (două propuneri): cu varianta dvs. de PDF sau cu smallpdf.com.

2. Potențialul voluntar primește răspuns la cerere

Răspunsul se primește din partea Asociației Comunitatea Noastră, în fișierul-ul din Drive-ul Google comun Asociație – potențial voluntar (pe mail).

Voluntarul primește mail cu link către Fișierul din Drive-ul Google comun.

*Având în vedere cerințele actuale de pe piața muncii, presupunem că persoanele care aplică pentru un stagiu de voluntariat sunt alfabetizate digital.

3. Voluntarul face o donație pentru prelucrarea dosarului

În cazul unui răspuns pozitiv se face donația de 340 RON, pentru prelucrarea dosarului voluntarului ( de la început până la emiterea Certificatului de voluntariat), prin transfer bancar în contul ONG, RO95BUCU1241215950834RON, cu precizarea numelui, prenumelui și ”donație voluntariat” (deschis la AlphaBank Obregia).

Dovada în format digital, scanată sau fotografiată clar va fi atașată în Fișierul din Drive-ul Google comun. Apoi se trimite un mail de înștiințare la adinaduta.acn@gmail.com.

4. Voluntarul depune actele necesare stagiului

Reprezentantul Asociației Comunitatea Noastră solicită voluntarului:

– copie carte de identitate (CI)

– adeverință medicală cu ”clinic sănătos” (de la medicul de familie)

– control de la medicina muncii cu ”apt de muncă” (prin colaboratorul spitalului –  Sanamed Hospital, cu plata de 100 RON, suportată de voluntar)

-cazier, însoțit de certificat de integritate comportamentală (de la poliție)

– copie asigurare de malpraxis (în cazul asistenților medicali absolvenți) * . La asigurator se transmit următoarele: doresc asigurare de malpraxis pentru asistent medical generalist în unitate spitalicească cu paturi (nu ginecologie).

– copie adeverință sau diplomă  de absolvire a studiilor în domeniul în care solicită să facă voluntariat

– copie Certificat de membru – OAMGMAMR (în cazul asistenților medicali absolvenți).

Voluntarul atașează scan-uri sau fotografii clare ale actelor solicitate în Fișierul comun din Drive-ul Google.

*Recomandare de asigurator pentru polița de malpraxis: Pădurariu Andrei – 0748200837.

5. Voluntarul semnează actele privind stagiul

Asociația Comunitatea Noastră întocmește și trimite spre semnat online CONTRACT DE VOLUNTARIAT,  FIŞA POSTULUI Asistent Medical generalist / FIŞA POSTULUI Infirmieră, Anexa nr. 1 la contractul de voluntariat, Anexa 2 la Contractul de voluntariat, Acord privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal Voluntari MS Curie, Parcursul Voluntarului.

Pe lângă prevederile din actele semnate, voluntarul consultă și cunoaște dispozițiile din: COD DE ETICĂ ȘI CONDUITĂ PROFESIONALĂ M.S. Curie , REGULAMENT INTERN M.S. Curie , ORDIN nr. 1.370 din 27 noiembrie 2017 Regulament de Organizare și Funcționare MS CURIE aprobat publicat M. OF.

6. Voluntarul obține Avizului de Liberă Practică (doar pentru asistenții medicali absolvenți)

Asociația Comunitatea Noastră solicită voluntarilor absolvenți de asistență medicală copie de la Avizul anual pentru autorizarea exercitării profesiei.

Voluntarii asistenți medicali absolvenți depun la OAMGMAMR Contractul de voluntariat, Fișa Postului, Anexele și restul actelor solicitate. După eliberarea Avizului de Liberă Practică, voluntarul atașează documentul scanat sau fotografiat clar în Fișierul comun din Drive-ul Google.

Și trimite mail de înștiințare la adinaduta.acn@gmail.com.

7. Voluntarul participă la Instructajul de Sănătate și Securitate în Muncă și la cel privind Situațiile de Urgență

1. Voluntarului i se face Instructajul inițial SSM (8 ore) și SU, online.

Folosirea mănușilor:

Folosirea echipamentului de protecție:

Cum se transmit germenii:

Spălarea mâinilor:

Dezinfecția mâinilor:

Utilizarea stingătoarelor cu pulbere:

Manual video de prim ajutor

*Pentru toate videoclipurile listate (în engleză), sunteți rugați să selectați de la setări (CC + rotița cu zimți + Auto-generated) traducerea automată în română.

2. Voluntarul parcurge informațiile privind Tehnici de comunicare cu pacienții și cu personalul.

3. Voluntarul completează testul cu 66 de întrebări legate de informațiile învățate:

 • în cadrul Instructajelor SSM și SU
 • din documentele parcurse la intrarea în stagiu. 

Testul grilă se consideră promovat cu un minim de 80% de răspunsuri corecte.

În caz contrar, se reiau Instructajele și Testul grilă, când se organizează la o dată ulterioară. 

4. Voluntarul semnează Fișa individuală de Sănătate și Securitate în Muncă și  Fișa individuală privind Situațiile de Urgență. 

5. Voluntarului i se face Instructajul SSM și SU la fața locului, pe secția unde își va desfășura activitatea. Voluntarul rezolvă următoarele teme:

 • Desenează planul secției  (pe foaie A4) unde îți desfășori stagiul de voluntariat, marcând ieșirile, geamurile și extinctoarele.
 • Descrie un plan de acțiune în caz de incendiu într-un salon de la mijlocul secției, conform regulilor SSM și SU învățate.
 • Realizează o lucrare de minim o pagină A4 cu semnificaţia marcajelor şi inscripţiilor diverselor ambalaje (recipiente de sticlă, cutii, flacoane etc.) pentru păstrarea diferitelor substanţe, materii şi materiale de pe Secția unde desfășoară stagiul.
 • Realizează un plan al locurilor special semnalizate pentru fumat, din jurul spitalului (pe o foaie A4).
 • Atașează documentele lucrate în Fișierul comun din Drive-ul Google.
 • Scrie mail de notificare, după ce ai încărcat documentele, la adinaduta.acn@gmail.com. 

8. Asistenta șefă semnează Procesul Verbal prin care își dă acordul pentru fiecare voluntar să intre în stagiu

Voluntarul primește notificare sub formă de mesaj scris pe mail și pe telefon cu data și ora la care se poate prezenta pentru prima dată la stagiul de voluntariat.

9. Voluntarul își desfășoară activitatea specifică stagiului

Voluntarul își desfășoară stagiul de voluntariat cu echipament complet, adaptat muncii depuse (uniformă, încălțări închise, dintr-un material care se poate curăța ușor).

Voluntarul primește un ecuson pe care are obligativitatea de a-l purta mereu la vedere.

Fișa de prezență se completează de voluntar după fiecare plecare, direct în documentul din Fișierul comun din Drive-ul Google (max. 7h/zi).

După fiecare zi de stagiu, voluntarul completează în același document și rezumatul tehnic al activității (ce a făcut, ce a văzut tehnic și ce a învățat).

În fiecare vineri, voluntarul stabilește prin mesaj ”Planificarea prezenței” cu asistenta șefă.

10. Periodic, voluntarul trece prin evaluări și face raportări privind stagiul

Coordonatorul de voluntari din partea Asociației Comunitatea Noastră asigură:

 • evaluarea săptămânală a activității voluntarilor (în funcție de Prezență rezumatul activității)
 • comunicarea cu asistenta șefă a fiecărei secții unde activează voluntari pentru optimizarea procedurilor de lucru
 • raportarea lunară a situației voluntarilor către următoarele departamente ale Spitalului de copii M.S. Curie: RUNOS, Îngrijiri Medicale și Secțiile pe care își desfășoară voluntarii activitatea.
 • dialogul cu coordonatorul pe teme legate de stagiul de voluntariat oricând este necesar. Se trimite un mesaj coordonatorului de voluntari cu descrierea pe scurt a situației și se stabilește o întâlnire video între 10-45 min. (după evaluarea coordonatorului).

11. Când se reziliază Contractul de voluntariat

Contractul de voluntariat se reziliează din oficiu dacă voluntarul nu se prezintă pe Secție și nici nu prezintă un document care să ateste nevoia de pauză din motive medicale (fără returnarea taxei sau a unei părți din ea).

12. Când se suspendă contractul de voluntariat

Contractul se voluntariat se suspendă pe durata remedierii situației de sănătate a voluntarului – când acesta se îmbolnăvește și prezintă un document în acest sens (în Fișierul comun, cu mail de notificarea la adinaduta.acn@gmail.com).

13. Voluntarul primește Certificatul de voluntariat însoțit de Raportul de activitate

La sfârșitul stagiului de voluntariat, voluntarul va primi un Certificat de voluntariat însoțit de un Raport de Activitate realizat de coordonatorul de voluntari (Asociația Comunitatea Noastră) și asistenta medicală șefă care a supervizat stagiul (Spitalul M. Curie).

Documentele vor fi încărcate în Fișierul comun din Drive-ul Google. Voluntarul este notificat de prezența acestora în Drive prin mesaj pe telefon.

Dacă apar solicitări în plus față de acest parcurs, se face o donație suplimentară de 50 RON/ solicitare.

Contact Coordonator voluntari Adina Duță: 0727855856 (pentru mesaje) și adinaduta.acn@gmail.com .