Împărtășirea poveștii copilului dvs. într-un mod care inspiră, contribuie la conștientizarea și înțelegerea altora cu privire la provocările cu care se confruntă. Alegeți cu grijă momentul în care să vorbiți cuiva despre povestea personală. Nu este potrivit oricând să povestiți despre greutățile și reușitele prin care a trecut copilul dvs. Iată câteva sugestii pentru a transforma povestea copilului dvs. într-o sursă de inspirație pentru alții, dar și pentru a ține cont de sentimentele copilului când povestiți:

Alegeți Cuvintele cu Grijă

Atunci când împărtășiți povestea copilului dvs., alegeți cuvintele cu grijă. Concentrați-vă pe aspectele pozitive și pe realizările sale, subliniind forța și reziliența sa. Evitați termeni negativi sau victimizanți și concentrați-vă pe latura sa care poate inspira.

Accentuați Succesele și Realizările

Fiecare copil are succese și realizări, indiferent de provocările cu care se confruntă. Povestiți despre aceste succese, indiferent cât de mici ar părea. Evidențierea realizărilor îi va inspira nu doar pe ceilalți, ci și pe copilul dumneavoastră.

Concentrați-vă pe Creștere și Învățare

Subliniați procesul de creștere și învățare pe care copilul dumneavoastră l-a parcurs. Povestea sa este una de evoluție și dezvoltare, iar concentrarea pe acest aspect poate inspira și încuraja alți părinți și copii care trec prin experiențe similare.

Încurajați Contribuția Personală

Oferiți copilului dumneavoastră ocazia de a împărtăși propriile sale gânduri și sentimente în legătură cu povestea sa. Acest lucru nu numai că îl implică direct, dar îi oferă și control asupra propriei povești și îi consolidează încrederea în capacitatea de a-și gestiona viața.

Folosiți Media cu Responsabilitate

Dacă alegeți să împărtășiți povestea copilului dumneavoastră prin intermediul canalelor de socializare sau mass-media, faceți-o cu responsabilitate. Selectați platforme și canale care promovează o abordare pozitivă și respectuoasă. Asigurați-vă că mesajul transmis este cel pe care doriți să-l transmiteți.

Participați la Evenimente și Proiecte de Conștientizare

Implicați-vă în evenimente și proiecte de conștientizare care promovează poveștile de succes ale copiilor cu nevoi speciale. Participarea activă poate inspira nu numai pe cei din comunitatea dumneavoastră, ci și pe copilul dumneavoastră.

Fiți Modelul Povestirii De Încurajare

Fiți dvs. înșivă un model al puterii și rezilienței. Copilul dumneavoastră se uită la dumneavoastră pentru inspirație, așa că fiți deschiși și onești despre propriul parcurs prin greutăți și reușite.

Împărtășirea poveștii copilului dumneavoastră poate inspira cu privire la provocările cu care se confruntă un părinte ca dvs. și la felul cum pot fi acestea depășite. Dar îl încurajează și pe copil să vadă propria sa putere și valoare.

Autor: Adina Duță, Consilier psiho-social (adinaduta.acn@gmail.com)

Lasă un răspuns